Categorieën
Brussel Actua

Schrijf mee aan Brussel: Wikipedia Schrijfweek in april

Wikipedia Schrijfweek Brussel 4 t/m 17 april 2016

Hou je van Brussel? Doe dan mee aan de Wikipedia Schrijfweek Brussel. Van 4 tot 17 april 2016.

De Wikipedia Schrijfweek is een week waarin gebruikers van Wikipedia zich richten op een bepaald land. Ze schrijven gezamenlijk over onderwerpen die hen interesseren en die te maken hebben met dat land. Maar er zijn themagerichte en lokale versies van de Schrijfweek. En van 4 tot en met 17 april 2016 is er een Schrijfweek over Brussel.

De Brusselse bibliotheken en UiTinBrussel organiseren een reeks schrijfsessies om de achterstand van Nederlandstalige informatie over aan Brussel gerelateerde onderwerpen op Wikipedia weg te werken. De schrijfsessies vinden plaats in de bibliotheken van Anderlecht, Jette, Koekelberg, Muntpunt en Sint-Pieters-Woluwe. Zo’n schrijfsessie is een laagdrempelig event waar iedereen die Nederlands kent met plezier aan kan deelnemen. Er is een ervaren wikipediaan in de buurt om je te helpen. Bij voorkeur breng je je eigen laptop mee. Wifi is aanwezig in de deelnemende bibliotheken.

Meer informatie en inschrijven.

Laat zien dat je van Brussel houdt! Schrijf mee aan Brussel!

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.