Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Mon bébé à Bruxelles

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Mon bébé à Bruxelles, waarin Pauline haar ervaringen deelt als jonge moeder in de hoofdstad en Belgische producten in de kijker zet.

Pauline Dijon schrijft over babyverzorgingsproducten, geeft tips voor Valentijn of Pasen en vertelt over haar weekendje Lissabon met zoonlief (“vive le porte-bébé, la poussette n’aime pas les 7 collines”). Ze bespreekt haar favoriete restaurantjes en test Menu Next Door uit, het Brusselse concept waarbij je maaltijden bij je buren kunt bestellen. Ze ontdekt dat seks, cocaïne en Kim Kardashian op Kiddle, de kindvriendelijke variant van Google, geen zoekresultaten opleveren. Ze laat haar licht schijnen over burn-outs bij moeders (“moi pour une fois, j’ai décidé que Maman est en vacances!”). En dankzij gulle sponsors kan ze geregeld prijzen weggeven.

Twee jaar geleden startte de Française haar blog toen ze als een van de eersten in haar vriendenkring moeder werd. Ze komt uit Lyon en woonde ook al in de Verenigde Staten en Nederland voordat ze zich in 2012 in Brussel vestigde. Ze heeft een drukke baan bij Parkwind in Leuven waarin werkweken van 45 uur geen uitzondering zijn. Ook als jonge mama sluit ze verdere buitenlandse avonturen niet uit. “Waarom niet Mon Bébé à Buenos Aires?” Ze maakt intussen deel uit van BelgoMums, een collectief van Belgische mamablogsters. In vergelijking met Frankrijk en Nederland zijn er in ons land minder blogs van ouders, stelt ze vast.

In de toekomst wil ze nog beter leren omgaan met sociale media en nog betere artikels en foto’s de wereld in sturen. Ze wil het contact met haar lezers en sponsors onderhouden en moeders inspireren. Haar twee voornaamste tips: leren loslaten en niet de perfecte moeder willen zijn.

Mon bébé à Bruxelles is actief op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

In de rubriek Blog.bxl vind je onze besprekingen van Brusselse blogs.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.