Categorieën
People & Lifestyle Sport

Was het nu 60° 70° of 90°? Een bezoekje aan Saunaland

2ee4e157-26c2-4ad3-a041-90eebf0d63a2Denken jullie bij Océade aan joelende kinderen, ontzettend veel waterpret, tot wel 10 glijbanen en verjaardagspartijtjes? Dan kan er binnenkort nog een associatie bij.. namelijk zen, relax en even weg van alles.

Océade opende zijn vernieuwde saunaland deze maand en wij besloten alvast een kijkje te gaan nemen.

Ze hebben er nu maar liefst 3 verschillende sauna’s (60°, 70° en 90°), een stoombad, ijsbad, relaxruimte en een jacuzzi. Joelende kinderen zijn er niet toegelaten (leeftijdsgrens is 18 jaar) en groepen ook niet.

Het is ideaal om even te ontspannen tussen het zwemmen door, het is er zeer verzorgd en de sauna’s zijn best wel ruim. Kortom een leuke aanvulling voor het waterpark.

Het was alvast een weldaad voor onze huid, maar of we er helemaal tot rust zijn gekomen, daarvoor is het misschien niet de ideale plaats.

Eerst en vooral wordt Saunaland voornamelijk door mannen bezocht, waardoor je als vrouw eerder het gevoel hebt constant aangestaard te worden (was ook het gevoel bij de andere vrouwen die we ter plaatse aanspraken), de personen die gebruik maken van de sauna’s respecteren absoluut de stilte niet, waardoor het met momenten best lawaaierig is, ook het geluid van de jacuzzi is ontzettend storend (doet denken aan drilboren) en qua hygiëne heb ik toch mijn bedenkingen gezien sommige personen de term badkledij wel heel ruim interpreteren (jurken, T-shirts, shorts, enz.).

3f30e6ed-9622-4fc2-a72f-efc239875aba

Dus, zeker een leuke plek om even tot rust te komen als je in Océade bent en even iets anders wilt doen, maar indien je uitsluitend op zoek bent naar een hammam of sauna waar je volledig tot rust kan komen, is dit niet de beste plek.

 

Meer informatie kun je vinden op http://www.oceade.be/nl/saunaland#16

Share