Categorieën
Brussel-Stad Podium

Amateurkunstenaars nemen de Bozar in

Tous ensemble! Kunst verbindt! Amateurkunsten en professionele kunsten palmen de Bozar in met optredens, expo’s, workshops, dans, zang, woord en noem maar op. Taalgrenzen vervagen: Brussels, Vlaams én Waals creatief talent laten samen het beste van zichzelf zien op diverse locaties in het Paleis voor Schone Kunsten. Kom proeven of beter, neem deel aan verrassende, interactieve performances en innovatieve praktijken die tot stand zijn gekomen onder de noemer MATCH!

Match

Een greep uit het programma:

  • De tentoonstelling Hommage toont 40 werken waarin kunstenaars hun bewondering en respect voor een plek, een werk of een persoon tot uitdrukking brengen.
  • In het theaterstuk ‘Een zwaar klote feestje ~ Une sacrée putain de fête’ brengen Vlaamse en Waalse acteurs tweetalig tekstmateriaal van regisseur Arne Sierens op scène.
  • Tijdens de kick-off van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam slaan podiumdichters je om je oren met hun lyrische pop-upperformances.
  • In een workshop dompelen Trio Zoefi en Osuna Trio je onder in de technieken van de boventoonzang of keelzang.
  • De Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de onderscheiding naar het project Lokale Helden van Poppunt.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 7 mei, van 10 u tot 22 u. De toegang is gratis. Het volledige programma vind je bij de Bozar of op de Facebook-eventpagina.

Share