Categorieën
Kwistig

Kwistig in mei

Ook in mei pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duocombitickets voor VOLTA (B)XL – Nacht van de Toekomst op vrijdag 3 juni in de Beursschouwburg. Curieus presenteert een avond vol jonge talenten die de stad in woord en beeld gieten: fotografie, poetry slam, illustratie, muziek. Met o.a. Stuff, Glints en Ben Wilson.

VOLTA

  1. In welke komedie van Paul Van Stalle en Joris D’Hanswijck is Madame Chapeau een van de personages? Het stuk behandelt de rivaliteit tussen de twee Brusselse traditievoetbalclubs Daring Club de Bruxelles (stamnummer 2) en Union Saint-Gilloise (stamnummer 10).
  2. Deze vroeg gestorven negentiende-eeuwse schilder – je zou hem tot de club 27 kunnen rekenen – groeide op in Schaarbeek en had een korte maar intense artistieke carrière in Parijs. Eric Min schreef onlangs een biografie over hem.
  3. Wat is het grootste bosgebied in het noorden van Brussel? Het bos in Jette, waarin veel oude beuken staan, behoorde eertijds tot de abdij van Dielegem. Leefmilieu Brussel spreekt van een eiland vol uitzonderlijke biodiversiteit.
  4. Schiftingsvraag: Hoeveel inzendingen zullen we ontvangen voor Kwistig in mei?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig mei′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 29 mei. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.