Categorieën
Elsene Ontdek je plekje People & Lifestyle

Eindelijk blond.

En of ik zin had om deze gloednieuwe Brusselse zaak uit te testen. ALCHIMIE Urban Spa & Hair Art.  Dat klinkt als de plek waar Game of Thrones- sterren hun buitenaardse schoonheid gaan halen. Maar dan in ’t echt.  En in Brussel.

De bus dropt me net niet op tijd aan Blyckaerts, alwaar ik me naar de overkant van de Troonstraat haast om Maxim te ontmoeten, de artiest die al je kapselwensen in vervulling brengt. Ook al is dat misschien geen goed idee. No fear!

etalage

Voor we beginnen aan snit, kleur, brushing, facial, gelaatsmassage en afterchill, vertelt Maxim dat de gloednieuwe zaak – sinds twee maanden geopend -een samensmelting is van een kapperszaak en een wellness/beautysalon, de Urban Spa.  Gediplomeerd cosmetologe Anda zou volgende week haar toverkunsten op mij loslaten. Belangrijk detail: alle producten die op huid en haar worden gesmeerd zijn van natuurlijke oorsprong. Eco en bio zijn de rode draad doorheen hun onderneming. Het interieur is stijlvol en warm.  Hout, pastelkleurtjes, retro meubels, kraakverse handdoeken en een verse tas koffie brengen rust in een stadshoofd.

‘Wat zullen we doen met ons haar?’, vraagt Maxim.

‘Ietske blonder a.u.b., en het mag zichtbaar zijn.’ Ik zeg het erbij aangezien geen kapper ooit mijn haar wou bleken.

‘Ik wil je wel blond maken, hoor!’ Maxim lacht en ik sluit mijn ogen voor de komende twee uur.

Als ik ze open is het plan gelukt. Blonde weerkaats verblindt mijn zicht in de spiegel. Ik begin te begrijpen wat ze bedoelen met ‘Be careful what you wish for’, dit is precies wat ik wou. Eindelijk blond.  Ctrl Z is het enige wat ik denken kan.  Maxim stelt mij gerust: ‘We leggen er wel een tonerken op volgende week.’  Ik weet niet wat een toner is maar het klinkt geweldig.  Ik moet ervandoor en spring met mijn nieuwe blonde haar de bus op richting zaterdagavond.

De week erop kwam geen dag te vroeg. Afspraak nummer twee: het blond bedaren en mijn tronie ontgiften. Ik voel me alweer direct thuis in de Alchimie. Maxim smeert een magische toner in mijn haar, Anda toont mij al haar wonderbrouwsels, masseert ze vervolgens nauwgezet en meesterlijk in mijn huid en geeft me na afloop de rest van het elixir mee, veilig weggestopt voor de boze commerciële buitenwereld. Ik heb het gevoel dat ik een wonderlijke plek heb ontdekt. En eindelijk de kapper heb gevonden die mijn wensen wil vervullen.  En me dan weer oplapt. Zo eentje die we het liefst lekker geheim houden. En met lichte tegenzin dan toch maar in de groep gooien.

spiegel

 

ALCHIMIE Urban Spa & Hair Art

Troonstraat 222

1050 Elsene

Maxim Fonteyne & Anda Burcea

 

https://www.facebook.com/alchimiespa/

https://www.facebook.com/maximalchimie

http://alchimie-spa.com/

Share