Categorieën
Kwistig

Kwistig in juni

Ook in juni pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie waardebons van 20 euro voor de Boekenmarkt van Lannoo, van 22 tot 26 juni in het Paleis der Academiën. Je vindt er honderden reisgidsen, romans, kunst- en interieurboeken, kinder- en jeugdboeken tegen verminderd tarief.

Boekenmarkt Brussel

  1. Welk Belgisch mediahuis is vandaag de dag gevestigd in de Arduinkaai, vlak bij de KVS?
  2. Wie is de huidige voorzitter van het Brussels Parlement?
  3. Dit hotel vlak bij de Grote Markt is gevestigd in een gebouw dat voor het eerst vernoemd werd in de annalen van de stad in het jaar 1522.  Het stadsbestuur kocht het pand van een rijke koopmansfamilie en gebruikte het vervolgens als gevangenis.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van de EK-wedstrijd België-Italië op 13 juni in Lyon?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juni′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot maandag 13 juni, om 18 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.