Categorieën
Den Vijfhoek Resto, Café & Uitgaan

Gaston IJS

Jawel, daar is ie eindelijk: de langverwachte opvolger voor de ijsboer Comus en Gasterea op de Vismarkt. Het befaamde ijssalon heeft een ware metamorfose ondergaan: het interieur oogt – hoe kan het anders – hipper en chiquer en er is vooral meer plaats om te zitten. De smaaktest doorstaat hij vlotjes.

Gaston Glaces

 

 

Toen we vorige zondag van het zonnige intermezzo profiteerden om een ijsje te gaan halen bij Frederic Blondeel, op de Vismarkt, waren we verbaasd over de korte rij wachtenden. Toen we helemaal op het einde van de Vismarkt veel volk zagen staan, begon het ons te dagen. Het nieuwe ijssalon is open. Gaston dus, met een lange wachtrij. Dit moesten we uitproberen. Ons geduld werd beloond.

De keuze is ruim en bevat de klassiekers, maar soms met een twist. Gaston waagt zich duidelijk (nog) niet aan ijs van drie pepers of roquefort. Wel is er ook een aanbod voor de koele ijsminnaars: cake, taart en zelfs apero-hapjes.

Maar wij kwamen voor de ijsjes en smaken deden ze absoluut. Het yoghurtijs met honing en agrum was heerlijk verfrissend. Het mango-ijs was een waar genot en vooral niet té zoet. Het speculoosijs smaakte naar echte speculoos. En praliné-ijs dat de naam “hazelnotenijs” waardig is.

Qua vriendelijkheid is er geen echte trendbreuk met de voorganger en de prijzen zijn helaas opgetrokken naar het niveau van Blondeel.

Maar dat belet niet dat Gaston zeker een omweg waard is. Met de regelmatigere openingsuren (tot 21 uur!) is de kans om voor gesloten deuren te staan, een pak kleiner dan vroeger.

De website is nog niet volledig uitgewerkt: http://glaciergaston.be/

Share