Categorieën
Kwistig

Kwistig in juli

Ook in juli pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor Mini-Europe, het park aan de voet van het Atomium waar je in enkele uren door heel Europa reist.

Mini Europe Boedapest

  1. De broertjes Borlée kroonden zich in Amsterdam tot Europees kampioen in de 4×400 meter. Wie is de derde broer die meeliep, naast Kevin en Jonathan?
  2. Leo Van Broeck is de nieuwe Vlaamse bouwmeester. Hoe heet de witte woontoren van het architectenbureau Bogdan & Van Broeck die verrijst aan de KVS? Er huisde vroeger een polikliniek van het Erasmusziekenhuis. De eerste appartementen van het 15 verdiepingen tellende gebouw zullen in de lente van 2018 beschikbaar zijn.
  3. De waterdraagster van Sint-Gillis, de Laurier in de Kruidtuin en het monument van de stervende Everard t’Serclaes aan het Stadhuis van Brussel zijn beeldhouwwerken van dezelfde kunstenaar. Er is in Sint-Gillis een pleintje naar hem genoemd, waar een gelijknamig café  zit. Zijn naam graag.
  4. Schiftingsvraag: wat is jouw favoriete zomeractiviteit/plekje in Brussel en waarom?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juli′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot maandag 25 juli, om 12 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.