Categorieën
Kwistig

Kwistig in augustus

Ook in augustus pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie picknickboxen ter waarde van 12,50 euro, die het restaurant AUB-SVP tot eind september aanbiedt in de grote hal van Beursschouwburg.

 

PICNIC pictures by © Thomas Richard Mertens 07

  1. Hoe heet de nieuwe trainer van Anderlecht? De Zwitser was ervoor coach bij de Duitse tweedeklasser Nürnberg.
  2. De Brusselse advocaat Hendrik van der Noot was in de achttiende eeuw een van de hoofdrolspelers in de Brabantse Omwenteling tegen het Oostenrijkse gezag van Jozef II. Welke eerder conservatieve fractie voerde hij aan?
  3. Welk jaarlijkse zomerhappening op het Muntplein in de jaren 70, met gratis theater en muziek,  geldt als de voorloper van Boterhammen in het Park? De bezieler was Jari Demeulemeester, die later bij de AB aan de slag zou gaan.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal in eerste klasse B de einduitslag zijn van Union Sint-Gillis – Lierse op zondag 21 augustus?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig augustus′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 20 augustus, om 20 u . Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.