Categorieën
Pellicule & papier Podium Reizen & Toerisme

Een dagje uit in eigen stad

Uit in Brussel nodigt Brusselaars en Vlamingen uit om het nieuwe culturele seizoen feestelijk te openen op zondag 2 oktober. In de voormiddag kun je tijdens een gezellige brunch luisteren naar een talkshow met Brusselse cultuurmakers. In de namiddag staan er wandelingen, een fietstocht en een boottocht op het programma. De organisatoren van Muntpunt kozen voor de site van Thurn en Taxis als uitvalsbasis, “een magnifiek historisch stadsdeel in volle ontwikkeling”.

Uit in Brussel-dag

Annemie Tweepenninckx van het Radio 1-programma Bar du matin modereert het gesprek. Ze ontvangt van 11 tot 13 uur een handvol boeiende gasten uit de Brusselse kunst- en cultuurwereld die vooruitblikken op het nieuwe seizoen. Michael De Cock is de kersverse artistiek leider van de KVS. Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker zal dit najaar met haar gezelschap Rosas opnieuw Rain opvoeren, een voorstelling uit 2011 met muziek van Steve Reich. Koen Verswijver is de man achter de Brussels Biennale of Modern Architecture. Kurt Deruyter heeft als fotograaf een bijzondere interesse in verstedelijking en migratie en antropologe Bambi Ceuppens is verbonden aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Het uitgebreide brunchbuffet in het Muntpaleis kost 15 euro.

De namiddag staat in het teken van stadsverkenning, met maar liefst zeven verschillende thematische wandelingen, een boottocht of een fietstocht in naburige wijken langs het kanaal. De gidsen van Korei, Brukselbinnenstebuiten, Cactus en Brussels by Water leiden je deskundig rond. De plaatsen zijn beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap. Je betaalt 10 euro voor de uitstap.

Meer info vind je op de website van de UitinBrusseldag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.