Categorieën
Kwistig

Kwistig in november

Het team van BrusselBlogt heeft dit jaar niet de Grote Brusselquiz in La Madeleine gewonnen (we eindigden 35ste op 86), maar sleepte wel de overwinning in de wacht bij de radioquiz voor Brusselse verenigingen van Bruzz. We wisten alles over Vorst, het Leopoldpark, het Koning Boudewijnstadion, de appel van Fabiola en het Astridpark. Onze prijs delen we graag met onze lezers. Doe mee aan onze maandelijkse quiz en win een van de drie waardebons ter waarde van 20 euro in de AB!

AB 2

  1. In welke intussen verdwenen Ukkelse concertzaal gaf de Ierse rockband U2 op 18 oktober 1980 zijn eerste Belgische concert? Twee dagen later verscheen het eerste studio-album Boy met de single I will follow.
  2. Toots Thielemans stierf dit jaar op 94-jarige leeftijd. Wat was zijn echte (tweeledige) voornaam?
  3. In welke Brusselse gemeente woont Stromae? Hij trad er in december 2015 ook in het huwelijk met Coralie Barbier.
  4. Schiftingsvraag: Hoeveel seconden had BrusselBlogt nodig om vijf juiste antwoorden te geven tijdens de Bruzz-radioquiz?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig november′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot 10 november, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.