Categorieën
Kwistig

Kwistig in december

Ook in december pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de de drie duotickets voor de prestigieuze tentoonstelling over Japanse prenten, Ukiyo-e, in het Jubelparkmuseum. De grote golf van Kanagawa door Hokusai is slechts een van de meesterwerken uit de collectie, die reikt van de achttiende tot de twintigste eeuw. Op 19 december verandert de selectie om de werken niet te lang aan het licht bloot te stellen.

Ukiyo-e

  1. Toen Hergé op  3 maart 1983 overleed, was hij bezig met de voorbereidingen van het 24ste avontuur van Kuifje. Hoe heette het album waaraan hij werkte?
  2. Wat is de naam van de sociaal bewogen priester van de Marollen die in 2016 op 86-jarige leeftijd stierf? Hij opende de Miniemenkerk niet alleen voor concerten, maar ook voor sans-papiers.
  3. Hoe heet het fusionrestaurant dat dit jaar onderdak vond bij de platenfirma PIAS (Play it again Sam)? Chef-kok Yannick Van Aeken draaide zes jaar als souschef mee bij René Redzepi van Noma.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Eupen op zondag 18 december?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig december′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 17 december, om 18 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.