Categorieën
Kwistig

Kwistig in januari

Ook in januari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de de drie duotickets voor het Atomium, waar nog tot 10 september 2017 een tentoonstelling loopt over de geschiedenis van Sabena.

  1. Hoe heet de nieuwe film van Fien Troch, waarmee ze op het festival van Venetië een prijs kreeg voor beste regie in de sectie Orizzonti? De filmrecensent van Knack spreekt van “een aangrijpende trip van suspense en ennui”.
  2. Deze Corsicaanse trainer leidde Anderlecht met aanvallend spel en spelers als Paul Van Himst, Jef Jurion en Jan Mulder van 1962 tot 1966 viermaal naar de landstitel. Bij zijn terugkeer in 1970 haalde hij de finale van de Jaarbeursstedenbeker, waarin Arsenal zich nipt de betere toonde.
  3. Het is naar eigen zeggen de plezantste loopclub van Brussel. Iedereen krijgt er de kans om de kracht van sport te ontdekken, ook mensen in armoede, nieuwkomers en mensen zonder papieren. De club beoogt een sociale en culturele mix waarbij er ontmoeting en uitwisseling ontstaat. De wekelijkse loopafspraak is op vrijdagavond in het Elisabethpark. Hoe heet de club?
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Sint-Truiden op zondag 22 januari?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig januari′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 22 januari, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.