Categorieën
Brussel Actua

De Brusselse identiteit onder de loep

Dag beste Brusselaar,

Mijn naam is Lander Govaerts, masterstudent sociologie aan de KULeuven. Voor mijn thesis doe ik onderzoek naar de Brusselse identiteit en daarvoor heb ik jullie hulp nodig. In het onderzoek kijk ik naar welke aspecten iemand een ‘echte Brusselaar’ maken.

Het idee voor het onderzoeken van jullie identiteit komt van de stelling dat Brussel mogelijk het laboratorium is voor de toekomst. Over de grenzen van taal, etniciteit, nationaliteit, cultuur en sociale klassen ontstaat er een nieuwe identiteit die uitstijgt boven de andere referentiekaders. Bestaat de Brusselse identiteit net uit de afwezigheid van identiteit? En wat is de verhouding ten opzichte van andere identiteiten?

Met het beschrijven van de Brusselse identiteit hoop ik een beeld te krijgen over hoe de toekomst er kan uitzien. Ben je ook trots op Brussel, herken je iets in dit verhaal en wil je je verhaal kwijt? Aarzel dan niet me te contacteren. Ik neem dat een interview af van ongeveer een halfuur of 45 minuten. Dit volledig op de plaats en tijd die je wenst. Als je maar half overtuigd bent, moedig ik je aan toch een mailtje te sturen, dan overtuig ik je helemaal! Of ken je mensen waarvan je denkt dat ze hier graag aan meewerken? Eén boodschap: contacteer me alsjeblieft.

Als dank voorzie ik een leuk gesprek en heb je de kans mee te werken aan het beschrijven van het heden en toekomst! Als je gewoon graag meer wil weten over het onderzoek dat ik doe en meer informatie wil over de theoretische opbouw van het werk deel ik dit graag met jullie.

Hopelijk tot snel!

Vriendelijke groet,
Lander​

lander.govaerts@student.kuleuven.be

 

Share