Categorieën
Kwistig Podium

Kwistig in maart

Ook in maart pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de exclusieve retrospectieve van Rik Wouters, die van 10 maart tot 2 juli in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te zien is.

  1. Oud-minister en -Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR), die genoemd wordt in Kazachgate, is als burgemeester van Ukkel al enkele maanden met ziekteverlof. Wie vervangt hem?
  2. De internationale avant-gardebeweging Cobra had na de Tweede Wereldoorlog met Pierre Alechinsky en Christian Dotremont twee belangrijke Belgische vertegenwoordigers. Naar welke drie steden is de beweging genoemd?
  3. De patroonheilige van Brussel prijkt als gulden beeld op de toren van het Stadhuis. Wat is zijn naam?
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Waasland Beveren op 12 maart? Het is voor de Belgische recordkampioen de laatste match van de reguliere competitie.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig maart′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 12 maart, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.