Categorieën
Anderlecht Brussel Actua Brussel-Stad Wonen in Brussel _Gemeente

Middenberm in beweging

De middenberm tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort is al jarenlang een vergeten stukje Brussel. Een groot steenvlakte die als illegale parking fungeert. De echte functie die de middenberm officieel heeft is de Zuidfoor onderdak bieden tijdens de zomermaanden. De rest van het jaar is het er stil. Het gebrek aan bomen, verlichting, positieve rust- en speelpunten op straten en pleinen toont de minimale aandacht voor deze wijk en zijn bewoners. De komst van het park aan de Ninoofsepoort heeft bewoners doen nadenken. De nood aan een kwalitatiever publieke ruimte is er namelijk erg groot.

En toch zien Stad Brussel, Stad Anderlecht en het Gewest het iets anders: de pseudo-parking zal binnenkort geregulariseerd worden tot een echte parking. Behalve het plaatsen van parkeermeters zal er echter weinig gebeuren: geen markeringen, afgebakende plaatsen, enz. In afwachting van een beter plan zal het minstens nog enkele jaren zo blijven.

Nochtans heeft dit stukje Brussel en Anderlecht bijzonder veel potentieel: als leefbare zone voor buurtbewoners, als toeristische trekpleister door de bijzondere musea en vele hotels, als economische motor door de handelaars, als centrale mobiliteitshub voor de hele stad. Naar aanleiding van het geplande stadsvernieuwingscontract Heyvaert-Poincaré werd er een voorstel gelanceerd door een bewonersgroep: “Green Connections“. De publicatie maakt een interessante analyse en bevat talloze ideeën. Tegelijkertijd blijft het realistisch en gaat de problemen niet uit de weg.

Lees maar even mee: https://drive.google.com/file/d/0BztUNkGQgaXzd1JIc3YwdWQ1Z1E/view

We volgen het verder mee op!

 

Share