Categorieën
Kwistig

Kwistig in april

Ook in april pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor de vertoning van de film Kung Fu Yoga op het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film (BIFFF) op vrijdag 14 april om 20.30 uur in BOZAR. Kung Fu Yoga met Jacky Chan is een multicultureel avontuur dat onbeschaamd entertainend en grappig is en in een razend tempo voorbijdendert.

  1. Hoe heet de documentaire van Pascal Poissonnier over het Oostends-Brusselse rockfenomeen Arno?
  2. Van welke voorman van de kinetische kunst vind je in de Koning Albert II-laan een fontein, bestaande uit 21 metalen zuilen, bekroond met gepolijste bollen? Er loopt momenteel een tentoonstelling over hem in BOZAR.
  3. Deze schatrijke projectontwikkelaar was, samen met de bevriende politicus Paul Vanden Boeynants, de drijvende kracht achter het Manhattanplan, dat de Noordwijk moest herscheppen in een internationaal zakendistrict. De tientallen parkeergarages die hij in het gewest liet aanleggen, leverden hem de bijnaam King Parking op. ‘L’acquis ne vaut rien, tout est dans l’espoir’ prijkt er op zijn immense graftombe op het kerkhof van Laken. Zijn  naam graag.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Gent op 9 april?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig april′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 9 april, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury vijf winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.