Categorieën
Kwistig

Kwistig in mei

Ook in mei pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie waardebons van 20 euro voor de Boekenmarkt van Lannoo, van 10 tot 14 mei in het Paleis der Academiën. Je vindt er honderden reisgidsen, romans, kunst- en interieurboeken, kinder- en jeugdboeken tegen verminderd tarief.

  1. Onder welk pseudoniem bracht rapper Gorik van Oudheusden, bekend van STIKSTOF, onlangs zijn eerste soloalbum uit?
  2. Aan welk bekend Brussels plein opende in 1840 het Bogaardenstation, de voorloper van het Zuidstation? Het daar gevestigde ‘Hôtel à La Grande Cloche’ verwijst nog altijd naar de toenmalige stationsklok.
  3. Hoe heet de iconische handtas die het Brusselse modehuis Delvaux in 1958 presenteerde? Volgens het bedrijf heeft de tas “de contouren van een godin, een gesp als een edelsteen en de statuur van een koningin”. Je betaalt er vandaag een slordige 6.000 euro voor.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Zulte-Waregem op 7 mei?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig mei′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 7 mei, om 15 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.