Categorieën
Podium

Spektakel in de spiegeltent

Het Jubelpark is dezer dagen in de ban van de derde editie van het Kermezzoo-festival. Je kunt er nog tot 21 mei terecht voor  humor, muziek en spektakel. De inwendige mens kan versterkt worden aan drankkraampjes en foodtrucks in een sfeervol verlicht kader aan de fontein voor de Triomfboog. Het highlight van het festival is zonder twijfel Limbo, een Australisch gezelschap dat de wereld rondreist met een wervelende show. Zelfs Madonna is fan, want ze kwam in 2013 tot twee maal toe kijken.

Een eigentijdse circusvoorstelling voor volwassenen in een spiegeltent. Zo zou je Limbo kunnen omschrijven. Verwacht geen olifanten, goochelaars of clowns, maar straffe acrobatische acts die zich in snel tempo opvolgen, sensuele dansnummers en stomende livemuziek van de New Yorkse componist Sxip Shirey. Het publiek kan joelen voor de slangenmens, de zwaard- en vuurslikster, de evenwichtskunstenares, de behendige paalklimmer en de zanger/beatboxer en gitarist die optreden op heen en weer zwiepende stelten. Je moet het zelf gezien hebben om het te geloven.

Het is een fysieke show, waar de gespierde performers hun lichaam volop tonen. Het wordt zelfs bijzonder frivool als vijf mannen in een slipje en hoge hakken een sexy dansje opvoeren en in het publiek op de schoot gaan zitten van de toeschouwers. Je waant je even in een homocabaret. Maar het spektakel neemt zichzelf niet al te serieus. Tijdens een speels nummer weet een actrice, getooid met weelderige tatoeages op haar lichaam, de bril van een kijker te ontfutselen. Mooi belichte ronddwarrelende veertjes op het podium voegen een snuifje poëzie toe.

Kortom: wie op zoek is naar een avondje laagdrempelig en gevarieerd entertainment, vindt gegarandeerd zijn gading bij de halsbrekende toeren en dolle fratsen van Limbo Unchained.

Het Kermezzoo-festival vindt plaats van 5 tot 21 mei 2017 in het Jubelpark. Elke dag is er om 20 uur een voorstelling van Limbo Unchained. Een kaart kost tussen de 28 en 35 euro.

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.