Categorieën
Kwistig

Kwistig in juni

Ook in juni pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de tien duotickets voor Het afwezige museum in Wiels. Het kunstencentrum in Vorst is tien jaar oud en viert dat tot 13 augustus met een wervelende tentoonstelling waarin het een blauwdruk ontwerpt voor het ontbrekende museum voor hedendaagse kunst in de hoofdstad van Europa. Lees ook onze bespreking op BrusselBlogt.

Felix Nussbaum, Maler mit Maske, circa 1935 © Felix-Nussbaum-Haus Osnabrück

  1. Hoe heet de ludieke, informele ontmoetingsplaats aan de Havenlaan, waar sociale, culturele en sportieve initiatieven ontwikkeld en gesteund worden? Op het programma staan onder meer een fietsatelier, boksen en zelfverdediging, luchtacrobatiek, jamsessies en een volkskeuken. Het tijdelijke project is een initiatief van vzw Toestand en Leefmilieu Brussel.
  2. Ettekeis is harde Brusselse kaas die bekendstaat om zijn sterk gezouten smaak en penetrante geur. Wat krijg je als je ettekeis mengt met mandjeskaas, een zachte en magere platte kaas?
  3. Between art and rock ‘n’ roll. Dat is sinds 2006 het motto van een artistieke werkplaats in Sint-Gillis, die ook een spannende broedplek voor podiumtalent wil zijn. De naam graag.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juni′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met vrijdag 16 juni. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand tien winnaars.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.