Categorieën
Kwistig

Kwistig in augustus

Ook in augustus pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de twee duotickets voor alleen, een voorstelling van tg STAN-lid Sara De Roo op basis van een tekst van schrijver Fikry El Azouzzi, op donderdag 7 september in De Vaartkapoen. Het stuk werd geselecteerd voor het Theaterfestival, dat het publiek gedurende 10 dagen nog één keer laat genieten van de meest belangwekkende theatergebeurtenissen van het seizoen.

(c) Koen Broos

  1. De surrealistische schilder René Magritte stierf 50 jaar geleden. Wat was de voornaam van zijn echtgenote die hij ook regelmatig afbeeldde in zijn werk?
  2. Toots Thielemans is twee jaar na zijn dood niet vergeten. Welke veel gecoverde evergreen uit 1962 noemde hij steevast zijn pensioennummer?
  3. Hoe heette de debuutlangspeelfilm van Alex Stockman uit 2001, die deels opgenomen is op het dak van Parking 58? Stefan Perceval vertolkte de hoofdrol en Daan Stuyven verzorgde de muziek.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig augustus′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met vrijdag 1 september, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand twee winnaars.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.