Categorieën
Kwistig

Kwistig in september

Ook in september pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de voorstelling Conversations (at the end of the world) in het Kaaitheater op zaterdag 30 september. De nieuwe grote zaalcreatie van Kris Verdonck / A Two Dogs Company toont vijf figuren die in de waanzinnige twintigste eeuw wachten op de catastrofe die onvermijdelijk komt. Op de scène staan topacteurs Johan Leysen, José Kuijpers, Jan Steen en Jeroen Van der Ven, vergezeld door pianist Marino Formenti.

  1. Hoe heet het bekende frietkot op het Jourdanplein in Etterbeek? Vorig jaar bezocht de Duitse bondskanselier Angela Merkel de frituur tijdens een Europese top. In afwachting van een nieuw kraam worden de klanten momenteel bediend vanuit een vrachtwagen op dezelfde plaats.
  2. Van welke Brusselse kunstenaar met Spaanse roots is de artistieke installatie op het einde van de Stalingradlaan aan het Zuidstation? Het kunstwerk in de vorm van een megafoon is gewijd aan alle migranten. Het verwijst naar een film van Joris Ivens over de Spaanse burgeroorlog, waarin een reusachtige megafoon verschijnt, bedoeld voor redevoeringen om de republikeinse soldaten in de loopgraven en op het slagveld aan te moedigen. De titel ‘La Pasionara’ is een ode aan de befaamde communistische militante.
  3. Défi, het vroegere FDF, doet het bijzonder goed in de opiniepeilingen na de politieke crisis in Franstalig België. Het zou de tweede partij worden in Brussel. Waarvoor staat de afkorting Défi?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig september′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met vrijdag 22 september, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand drie winnaars.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.