Categorieën
Brussel in Beeld

Brussels Street Photography Festival 2017

Brussels Street Photography Festival 2017
Brussels Street Photography Festival 2017

Dit weekend loopt in onze hoofdstad de tweede editie van het Brussels Street Photography Festival (BSPF).

BSPF wil het talent van beginnende en gevorderde straatfotografen bij elkaar brengen. Want straatfotografie wordt steeds populairder en over heel de wereld ontstaan er community’s van straatfotografen. Het doel van BSPF als project is de straatfotografie te promoten als “stedelijk onderzoeksmiddel, een vorm van culturele communicatie en visuele kunst.”

BSPF is een project van de Brusselse culturele vereniging Cakri in samenwerking met Brussels Newsroom en WorldSP.co.

De hoofdtentoonstelling van BSPF in de Ravensteingalerij van vrijdag 6 oktober tot en met 20 oktober 2017 toont het werk van de geselecteerde finalisten van de wedstrijden. Daar zijn morgen zondag 8 oktober o.a. gesprekken gepland met de Belgische fotografen Kurt Deruyter, Hakan Simsek en Ans Brys.

Meer informatie: BSPFestival.org

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.