Categorieën
Wat als?

WAT ALS… je een cadeautje moet kopen voor kleine ketjes?

Veel ouders hebben het wel al eens meegemaakt: zoon- of dochterlief tovert op vrijdagavond een uitnodiging uit zijn of haar boekentas voor een verjaardagsfeestje de dag erop. Dus WAT ALS je een cadeautje moet kopen voor kleine ketjes? Waar kan je in Brussel heen? Om paniekaanvallen te voorkomen hebben we hieronder een lijstje samengesteld met tips.

De lijst met Brusselse winkels met cadeau-ideetjes voor kinderen is niet zo lang. Zeker het Nederlandstalig aanbod is beperkt, maar wees gerust: ze zijn er!

De grote winkelketens hebben het blijkbaar niet zo begrepen op Brussel. Voor de dichtstbijzijnde Dreamland bijvoorbeeld moet je al richting Drogenbos, Vilvoorde of Groot-Bijgaarden rijden. Om en rond het centrum van Brussel heb je Maxi Toys en Bart Smit.

De winkels van Maxi Toys bevinden zich in Molenbeek, Elsene en Schaarbeek. Het aanbod is eerder commercieel, maar met toch een fijn assortiment games en educatieve spelletjes. Een te vergelijken aanbod kan je vinden bij Bart Smit. De winkel zit verstopt in de zijstraat van de Nieuwstraat tussen City 2 en Inno. Geen grote winkel, maar toch wel een ruime keuze.

Een grotere winkel pal in het centrum van Brussel is La Grande Récré, die je kan vinden in het overdekte Anspach Shopping Centrum. Zoals de naam al laat vermoeden, is het Nederlandstalige aanbod (en bediening) nihil. Eerder een aanrader voor dringende lastminutegevallen. Op de Gulden Vlieslaan, dichtbij Louisa, is er ook nog een vestiging.

 

https://flic.kr/p/8pqHCC

Mag het iets inspirerender? Dan mogen we zeker The Grasshopper niet vergeten te vermelden. Het is veruit de mooiste speelgoedwinkel van Brussel. De majestueuze vitrine op de Grasmarkt springt eruit en veel passanten staan zich vaak te vergapen aan al het moois. Ook binnen loont het de moeite: originele babyspullen, bouwspeelgoed, muziekinstrumenten, houten speelgoed,… Met stip onze aanrader! Het grote voordeel is dat deze winkel 7 op 7 open is, van 10 tot 19 uur.

Meer info: www.thegrasshopper.be

 

Niet alleen de Grasshopper heeft een fijn uitgekozen assortiment, ook bij Serneels vind je het betere aanbod. In 1959 ging de winkel open, die sindsdien een begrip is als het op kwalitatief speelgoed aankomt. Er is veel houten speelgoed te vinden, design babyspullen, muziekinstrumenten en een groot aantal tijdloze spelklassiekers. Ook de verzamelaars komen hier aan hun trekken. De prijsklasse is er ietsje hoger, maar je krijgt veel waar voor je geld. Dit is het exacte adres: Louizalaan 69, 1050 Brussel

Meer info: www.serneels.be

Wist je dat Brussel een eigen speelgoedproducent heeft? Egmont Toys bedenkt, lanceert en distribueert speelgoed over heel de wereld. De flagshipstore bevindt zich in een fraai hoekpand op de Brugmannlaan 525. Ze leveren speelgoed bij o.a. Serneels en The Grasshopper, maar ook online kan je artikelen bestellen.

Meer info: www.egmonttoys.com

Knutselen!

Ben je eerder op zoek naar knutselgerief, dan hebben we 3 adresjes.

In de Banier, de Chiro-winkel, kan je terecht voor talloze knutselideetjes. De winkel kan je vinden op de autovrije Kolenmarkt in hartje Brussel recht tegenover café Au Soleil.

De Hema-winkels in Brussel hebben ook steeds een klein aanbod speelgoed en knutselmateriaal. In de Nieuwstraat, Gulden Vlieslaan, Keizer Karellaan, Waversesteenweg en Westland Shopping zijn er winkels te vinden.

We ronden af met een buitenbeentje: Flying Tiger Copenhagen is een Deense keten van designwinkels die in Brussel op de Gulden Vlieslaan en het Docks Bruxsel-winkelcentrum te vinden zijn. Naast artikelen voor feestjes, interieur en speelgoed tot gadgets hebben ze ook knutselgerief. Opvallend is dat alles erg goedkoop geprijsd is, toch pretenderen ze op hun website dat alles maatschappelijk verantwoord geproduceerd word.

Binnenkort opent ook een vestiging in hartje Brussel in winkelcentrum The Mint. Zie artikel op Bruzz.

Meer info: www.flyingtiger.com

Maak andere Brusselaars gelukkig, dus weet jij nog betere of andere plekken, deel ze!

Er komen nog WAT ALS artikeltjes! Zit je met een banale, maar toch praktische vraag: stel ze ons! Dit was het vorige artikeltje in de reeks: http://www.brusselblogt.be/2014/11/10/wat-als-je-het-echt-wilt-zeggen-met-bloemen.html

Share