Categorieën
Duurzaamheid Mobiliteit

Brussels By Bike

Joeri Bruggeman gaat dagelijks met de fiets naar het werk. Hij maakte er een videoverslag van “uit sympathie voor de Brusselse fietser” en gaf in de gelijknamige Facebook-groep tekst en uitleg.

Er moet in Brussel veel meer ingezet worden op fietsveiligheid en schoonheid van de straten. Wat dat laatste betreft, is de toestand schrijnend en middeleeuws. Gelukkig is de veiligheid van fietsers in centrum Brussel door de patrouilles van de fietsbrigade aan het verbeteren, maar totaal niet als je de kleine ring naar Anderlecht oversteekt. Als fietser maakt het je niet uit aan welke kant van de grens je je bevindt. Het lijkt de politiek in Brussel te ontgaan dat er een kleine revolutie nodig is om deze stad leefbaar te houden. Het voordeel is: veel potentieel tot verbetering!

Ik wil met mijn filmpje zeker geen fietsers afschrikken. We hebben ze nodig. Je kan alleen maar meehelpen aan het verbeteren van de leefbaarheid van de stad als je juist wèl op je fiets kruipt. Ik denk ook dat dergelijke individuele filmpjes en foto’s de druk op de politiek zullen doen toenemen om eindelijk de problemen aan te pakken. Want dit is geen goede marketing. Maar kleinschalige oplossingen zijn er volgens mij niet meer voor Brussel. Hier hebben we moedige stappen nodig die net iets verder gaan.

Share