Categorieën
Kwistig

Kwistig in oktober

Ook in oktober pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor de tentoonstelling Berlijn 1912-1932 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. De expo toont de dagelijkse realiteit van de jaren twintig die schommelt tussen crisis en utopie, ravage en euforie, ellende en decadentie, en toont werk van onder meer Otto Dix, Ernst Ludwig Kirchner, Kazimir Malevich, Max Beckmann, George Grosz en Hannah Höch.

  1. Hoe heet de Vlaamse arts, filosoof, mysticus en chemicus die in de 17de eeuw het woord gas uitvond (uit ‘chaos’) en een aantal gassen identificeerde, waaronder koolstofdioxide. Zijn standbeeld staat op de Nieuwe Graanmarkt.
  2. Een Molenbeeks kunstenaarsduo, bestaande uit moeder Marilène Coolens en dochter Lisa De Boeck , exposeert momenteel in het fotomuseum van Charleroi. Wat is hun artiestennaam?
  3. Deze uitgeweken West-Vlaming met drie winkels in Brussel is door Gault&Millau uitgeroepen tot een van de drie Belgische chocolatiers van het jaar. Zijn naam graag.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig oktober’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 21 oktober, om 18 uur. Een eerlijke hand kiest de vijf winnaars. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.