Categorieën
Kwistig

Kwistig in november

Ook in november pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de dansvoorstelling Coloured Swans 2: Eldorado van Moya Michael en David Hernandez op 15 november 2018 in de KVS Box. Het stuk is gebaseerd op het persoonlijke verhaal van een geïmmigreerde performer van gemengde Latino-afkomst en gaat over ‘hybridization’ en ‘in-betweenism’.

  1. Black Box Revelation heeft een nieuwe plaat uit: ‘Tattooed Smiles’. Met welke Studio Brussel-presentatrice heeft zanger Jan Paternoster een relatie?
  2. Hoe heet de traditionele Brusselse specialiteit die bestaat uit een rechthoekig plakje brood met melk, bruine suiker en kaneel, versierd met grove kristalsuiker?  De augustijnen zouden het, niet ver van de Wolvengracht, uitgedeeld hebben aan de armen.
  3. Na de gemeenteraadsverkiezingen telt Ecolo drie burgemeesters in het Brussels Gewest, in Watermaal-Bosvoorde, Vorst en Elsene. Wie is de nieuwe burgemeester van Elsene?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig november’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met maandag 12 november, om 20 uur. Een eerlijke hand kiest de drie winnaars. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.