Categorieën
Anderlecht Faits divers

Ben ik hier in Anderlecht?

“Ben ik hier in Anderlecht?” vraagt iemand me op amper 100 meter van het Centraal Station. “Nee, u bent hier in het centrum van Brussel”, zeg ik. “Anderlecht is op zo’n 3 km van hier”, voeg ik eraan toe.

“Ik zoek de Place de Justice in Anderlecht”, gaat ze voort. Ik haal m’n smartphone boven en begin te zoeken. “Misschien bedoelt u de Rue de la Justice? Dat is in Anderlecht”, antwoord ik al na een paar seconden. “Ja, dat zal het zijn”, zegt ze.

Ze voert een telefoongesprekje en ik hoor nog een “Dan heb je je van adres vergist.” Ze zoekt de Gerechtsstraat nu met haar eigen smartphone op. Ze zucht. “Bent u te voet?”, vraag ik. “Nee, met de auto… 13 minuutjes”, zegt ze.

“Bedankt, hé!” zwaait ze me tot afscheid.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.