Categorieën
Brussel in Beeld

Fotowedstrijd: Nachtvolk / Nightshift / Presences nocturnes

De nacht in Brussel is een boeiende biotoop waarin gewerkt, gefeest, gezworven, geslapen, gegeten, gezocht en al dan niet gevonden wordt. Genoeg stof voor inspirerende taferelen en sterke verhalen.

Daarom slaan de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het kunstencentrum Recyclart de handen in elkaar om de fotografiewedstrijd “Nachtvolk / Nightshift / Presences nocturnes” te organiseren, gevolgd door een tentoonstelling met de meest memorabele beelden.

NACHTVOLK / NIGHTSHIFT / PRESENCES NOCTURNES
NACHTVOLK / NIGHTSHIFT / PRESENCES NOCTURNES

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen van welke leeftijd dan ook, maar je moet wel in het Brussels gewest wonen of studeren.

Elke ingezonden foto moet een combinatie van deze 3 elementen bevatten: Nacht / Brussel / Mens.

Alle niveau’s zijn toegelaten: van absolute beginner over student tot professioneel fotograaf. De jury zal de foto’s niet beoordelen op basis van de technische kwaliteiten achter het beeld, maar op basis van het verhaal dat ze vertellen.

Stuur je foto’s (maximaal 10) digitaal (telkens met een paar lijnen tekst over het beeld) naar: photofoto@recyclart.be. De deadline is 13.02.2019 om 13.00 uur. Na de jurering worden de meest memorabele beelden van 16 tot 31 maart 2019 tentoongesteld in Galerie Ravenstein.

De jury bestaat uit: Max Pinckers (fotograaf), Hadil Al-Ramli (fotografe), Sophie Soukias (recensente fotografie voor BRUZZ), Marie Papazoglou (onafhankelijk curator), Andrea Copetti (Tipi Photography Bookshop Sint Gillis), Vincen Beeckman (Recyclart), Dirk Seghers (Recyclart).

De prijzen bedragen: 1ste prijs: 1500 euro; 2de prijs: 1000 euro; 3de prijs: 500 euro.

Het volledige wedstrijdreglement kun je raadplegen via de website van Recyclart.

BrusselBlogt moedigt alle deelnemers aan onze rubriek Brussel in Beeld aan om aan de wedstrijd deel te nemen.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.