Categorieën
Duurzaamheid Jette Mobiliteit

Oma neemt de tuktuk

Een milieuvriendelijke taxidienst op maat van ouderen in het noorden van Brussel. Dat wil Labolobo graag realiseren met het project Tuk Tuk Jette. De vzw die werkt rond solidariteit tussen generaties wil elektrische riksja’s inzetten om senioren naar de winkel, de markt, het park of de dokter te brengen en heeft daarom een crowdfundingscampagne opgestart voor de aankoop van een eerste fiets .

Tuk Tuk Jette

“Tuk Tuk Jette is meer dan een fiets, het is een sociaal project. We willen mensen bij elkaar brengen,” benadrukt Kevin Brussel. Ook minder mobiele ouderen hebben de behoefte om buiten te komen en andere mensen te ontmoeten. Een netwerk van jonge vrijwilligers zal hen daarin bijstaan.

Labolobo kiest volop voor duurzame mobiliteit en wil daarom een elektrische driewieler met twee zitplaatsen kopen. “Onze tuktuk maakt geen uitlaatgas of geluid, behalve het zoemen van de elektrische motor en het gelach van de passagiers”, klinkt het.

Een aangepaste fiets kost een slordige 9.500 euro. Labolobo heeft al 70 procent binnengehaald en heeft nog een maand tijd om zijn doel te bereiken. Op termijn droomt de vzw van een alternatief netwerk van fietstaxi’s voor 65-plussers in Brussel. Partners in het project zijn CyCLO, Gemeenschapscentrum Maritiem, Cactus en Mobiel 21. 

De tuktuk die Labolobo op het oog heeft.

Steunen kan via Growfunding. Meer info op de website en Facebook-pagina van Labolobo.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.