Categorieën
Podium

Spruitjes en granaatappels

Kleine ontmoetingen kunnen grote gevolgen hebben. Daarom brengt het festival Bewogen van 20 tot 24 februari vluchtelingen, asielzoekers en nieuwkomers samen met mensen die al langer in Brussel wonen. Op het programma: theater, muziek, film, literatuur, tentoonstellingen en gesprekken.

Visueel en digitaal kunstenaar Azam Masoumzadeh maakt in Bruzz de vergelijking met exotische groenten en fruit die op de Zuidmarkt lijken te verkommeren in de ijzige kou: “Ook vluchtelingen en mensen met een migratieachtergrond hebben elk hun eigen verhaal, al worden ze vaak over dezelfde kam geschoren. Ze hebben recht op meer begrip en maatschappelijke aanvaarding.”

De Brusselse gemeenschapscentra, hun partners van het lokale cultuurbeleid en tal van vrijwilligers organiseren op de tweede editie van het festival meer dan veertig activiteiten. Op zaterdag 23 februari is er het gratis slotfeest Bal Bougé in de Beursschouwburg, met eten, performances, kortfilms en muziek.

Meer info over het festival vind je op de website en de Facebook-pagina.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.