Categorieën
Duurzaamheid Foto

Treinen voor het klimaat

Noah’s Train is vandaag in Brussel aangekomen. De klimaattrein vertrok twee maanden geleden in het Poolse Katowice en stopte eerder in Wenen, Berlijn en Parijs. Het is een initiatief van de Rail Freight Forward-coalitie, die ervoor pleit om het vrachtvolume via het spoor te verdubbelen tegen 2030. De naam komt van de Bijbelse figuur Noach, die een ark bouwde waarmee vele dieren de zondvloed overleefden.

De trein is ook het langst rijdende kunstwerk ter wereld. Europese straatartiesten hebben de wagons beschilderd met kleurrijke tekeningen van dieren. Twee Antwerpse artiesten, Rise One en SMOK, vertegenwoordigen ons land. De trein is de volgende drie weekends, van 9 uur tot 18 uur, te bewonderen in het station van Schaarbeek, op perron 3.

Over het klimaat gesproken: de 15-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg is vanavond aangekomen in Brussel, na een lange treinreis vanuit Stockholm. Ze houdt morgenochtend een toespraak bij het Europees Economisch en Sociaal Comité en sluit om 13 uur aan bij de protestmars van Youth For Climate. God kväll, Greta! Välkommen till Bryssel!

De foto’s van Noah’s Train zijn van Els Herten.

Share