Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle Podium Wonen in Brussel

Nationaal feestweekend

Heb jij het voorbije weekend ook zo goed gevierd? Naar jaarlijkse traditie gingen we naar het Bal National. Voor wie hier nog nooit is geweest: zeker reeds aanstippen in de agenda van volgend jaar. De dag vóór onze Nationale feestdag vindt er al een pré-feestje plaats op het Vossenplein. Al is ‘feestje’ misschien wat misplaatst, het is een heus volksfeest waar je moet geweest zijn om het gevoel van het Bal National te kunnen beschrijven.

Wat ons meteen opviel, was dat er vanaf het begin meer volk op het appel aanwezig was. Achteraf bleek dat er nog nooit zoveel volk aanwezig was geweest. En ook deze keer was het een feest om ‘u’ tegen te zeggen. De regenbuien waren al verdreven en de polonaises kwamen op gang.

Bal National (Vossenplein - Place du Jeu de Balle) 20 juli 2019
Bal National (Vossenplein – Place du Jeu de Balle) 20 juli 2019

De avond/nacht werd beëindigd met een pakje friet en bijhorende kaaskroket.

Op zondag vierden wij met z’n allen onze Nationale feestdag. De voormiddag begon voor ons vrij rustig, maar we besloten dan toch om eens richting Warandepark te trekken.

Aandachtspunt voor ons, een tip voor iedereen: zeker tijd nemen om dit programma rustig te bekijken. De Joodse Synagoge was uitzonderlijk open. Jammer dat we dit hebben gemist, maar er was dan ook zo veel te doen! Zo hebben we voor de eerste keer het Justitiepaleis bezocht. Ondertussen kwamen we langs attracties voor jong en iets minder jong (klimmuren, tanks waar je in kon gaan, oude volksspelen waarmee je kon kennismaken…). Muzikaal werden de oortjes getrakteerd op nostalgische deuntjes van Queen. Maar voor je denkt dat alleen Radio Nostalgie paraat was: wees gerust, in het Warandepark was de hiphopscene overduidelijk aanwezig.

We sloten dit feestweekend af met een optreden. Nog wat moe van het Bal maar genietend van het volk om ons heen. Geloof me, niet alleen tijdens het voetbal is er een tous-ensemble-gevoel, maar ook het afgelopen weekend. Wij werden er bij momenten zelfs emotioneel van. Zo vieren wij onze feestdag… tous ensemble. Wij waren blij om erbij te zijn en met jullie te vieren…want dit was onze feestdag van jou, van mij, van ons allemaal.

En volgend jaar? Dan maken we er een Nationaal feestweekend van!

Share