Categorieën
Brussel-Stad Kwistig

Kwistig in augustus

In augustus pakken we opnieuw uit met onze quizrubriek Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor Flowertime. Van 14 tot 18 augustus kun je in het Stadhuis van Brussel terecht voor zomerse bloemenmagie, aangeboden door de makers van het Brusselse bloementapijt en de Floraliën.
  1. Hoe heet de enige camping in het Brussels Gewest? Toeristen kunnen er kamperen op 300 meter van het Europees Parlement.
  2. In welk verfilmd stripalbum koopt Kuifje op het Vossenplein een maquette van een Portugese zeilboot als cadeau voor Kapitein Haddock?
  3. Was is de naam van de Sint-Niklase bloemenkunstenaar die een winkel heeft in de Koningsstraat in een pand van art-nouveau-architect Paul Hankar?
Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig augustus’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met vrijdag 9 augustus. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.