Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid

Plantjesweekend, ook in Brussel

Al voor de vijfentwintigste keer organiseert Kom op tegen Kanker een Plantjesweekend. Honderdduizenden azalea’s vinden hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Ook in Brussel kun je zaterdag voor zeven euro het goede doel steunen. Filip Monté, Els Lenaerts en Carolien Steens staan paraat aan Muntpunt, op zaterdag 14 september van 10 tot 18 uur.

Filip vertelt waarom hij zich engageert: “Sinds mijn schoonzus in 2012 overleed aan borstkanker, werd ik actief vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker. Ik loop al twee jaar de 100 km-run. Het is mijn eerste plantjesverkoop, maar gelukkig kan ik me perfect in de geest van de koper verplaatsen. Elke cent die ik inzamel, is een cent meer voor onderzoek. Kanker treft iedereen, jong en oud. Ik verwacht zaterdag bij de verkoop zeker enkele verhalen te horen.”

Carolien vult aan: “In 2015 hebben Els en ik, samen met vrienden en vriendinnen, Kom op tegen Kanker gecontacteerd om plantjes te mogen verkopen in Brussel. Mijn mama had toen net lymfeklierkanker overwonnen. De plantjes verkopen voelde aan als het minste wat we konden terugdoen. Jaarlijks staan we ook wel ergens op een rommelmarkt ten voordele van het Plantjesweekend.”

Meer info over het Plantjesweekend vind je op de website van Kom op tegen Kanker. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom.

Share