Categorieën
Duurzaamheid Shopping

Plant een fruitboom

Heb je een tuintje of een geveltuintje? Waarom zou je er geen fruitboom of -struik planten? Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert nog tot 6 oktober voor alle Brusselaars een samenaankoop van fruitbomen en –struiken.

Je hebt de keuze uit vijftig verschillende fruitbomen en -struiken, van laagstam tot hoogstam, van peer tot bes. Het ecologisch plantgoed komt van boomkwekerij De Linde uit Heuvelland. Je krijgt een korting van 5 procent.

Er zijn veel goede redenen om een fruitboom te planten, weet Velt: biodiversiteit, vergroening, een gezellig schaduwplekje en natuurlijk vers en gezond fruit. Een fruitboom hoeft ook niet heel veel plaats in te nemen.

Maar welke boom of struik past in je tuin? Velt geeft je alle informatie om een juiste keuze te maken, waarna je online kan bestellen. Het afhaalmoment vindt plaats op 30 november 2019 op een terrein naast Studio Citygate in Anderlecht.

De samenaankoop kadert binnen Verger Partagé, het project waarmee Velt van stadsfruit in Brussel een ecologische en sociale troefkaart wil maken. In 2018 bracht de vereniging al plaatsen met fruitbomen in kaart, van Anderlecht over Laken tot Sint-Pieters-Woluwe. Er kwamen in samenwerking met vzw Parckfarm ook negen nieuwe fruitbomen bij in het park van Thurn & Taxis. Daar vindt ook op 5 oktober 2019 het tweede oogstfeest van Velt plaats.

Meer informatie over de samenaankoop vind je op de website van Velt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.