Categorieën
People & Lifestyle Sport

De olympische droom van Ilias

Ilias Benkaddour heeft een droom. Een jaar geleden verloor hij zijn been bij een verkeersongeval in Marokko. Hij ontdekte tijdens zijn revalidatie de atletiek en wil nu dolgraag deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 in Tokio.

“Vroeger voetbalde en bokste ik, maar nu is de sprint mijn passie. Ik ben bij atletiekclub White Star en train vier keer per week,” vertelt de Marokkaanse Belg van 26 in de nieuwe editie van Bruzz. Aan het tragische ongeval denkt hij niet meer vaak terug, de toekomst houdt hem meer bezig. Hij wil zo onafhankelijk mogelijk leven en zijn olympische droom verwezenlijken.

Een aangepaste loopprothese kost zo’n slordige 15.000 euro. Dat geld wil hij inzamelen via sponsoring en crowdfunding. “Ik hou van uitdagingen en zal er alles aan doen om mijn doel te bereiken. Stel je voor dat ik ooit wereldkampioen word,” besluit hij met een brede glimlach.

Je kunt Ilias Benkaddour steunen via Growfunding. Hij wil 8.000 euro inzamelen. De teller staat vandaag op 1.870 euro.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.