Categorieën
Onderwijs

Samen blokken in het museum

Samen studeren in Brussel, dat kan vanaf maandag 16 december tot vrijdag 31 januari in Bozar en Pilar. Omringd door kunstwerken kunnen studenten zich ten volle concentreren op de voorbereiding van hun examens. Met dank aan Brik, de servicedesk voor studenten en de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel.

Pilar

Tijdens deze wintereditie van Study Spaces opent Brik in samenwerking met weKONEKT een Study Space in Bozar met plaats voor 80 studenten. De Study Space in Pilar, het nieuwe cultuurhuis van de VUB, heeft plek voor 120 blokkers. Daarnaast organiseert Brik op 27 andere plekken Study Spaces, verspreid over Brussel. Er zijn in totaal 865 plaatsen beschikbaar. Ook in het weekend zijn er verschillende locaties open.

Waarom studenten zo graag studeren in groep? De voornaamste redenen hiervoor zijn sociale controle en het groepsgevoel. Je kan ook samen een pauze nemen. Brik speelt hierop in door in de Study Spaces een gezellige relaxruimte te installeren waar je terecht kan voor een koffie of thee.

Om ervoor te zorgen dat studenten niet voor niets naar een van de Study Spaces afzakken, werkt Brik deze editie voor het eerst met een online aanmeldingssysteem waardoor je live het aantal bezette plaatsen per Study Space kan raadplegen. Pas op, dit is nog niet voor alle locaties het geval.

Alle locaties zijn terug te vinden op deze interactieve kaart. Een plaatsje reserveren kan op de website van Brik.

Share