Categorieën
Faits divers People & Lifestyle

Brussel maken we samen

Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken en vooruit te kijken. Onze blogster Sabrina is hoopvol: ‘Samen maken wij van Brussel iedere dag een stad voor iedereen.”

Bar Eliza. Foto: Sophie Lenoir, blogster bij Everything Brussels en beheerder van de groep Picnic Brussels

Eerst en vooral denk ik dat ons Brussel fier mag zijn op wat we samen verwezenlijkt hebben, op wat ieder van u en ik solidair bijdragen.

Ik ga zeker niet ontkennen dat er moeilijkheden zijn, maar het treft mij regelmatig hoe ieder van ons zich overstijgt op een positieve manier. Zo ben ik, zoals zovelen, lid van de Facebook-groep: Durf te vragen Brussel. Onlangs zag ik er een post om mee aan tafel te schuiven met Kerstmis. Ik vond dat een van de mooiste geschenken die je iemand kan geven. Ook zijn wij massaal spaghetti gaan eten voor Brussel Helpt ten voordele van Doucheflux.

Niet alleen voor het goede doel staan we paraat. Zo ben ik ook lid van de Facebook-groep: Dare to meet Bxl, een fantastische groep die mensen verbindt en samenbrengt in tijden, waarin het soms toch eenzaam vertoeven is. Zo gaan wij volgend jaar met enkele dare to meeters naar het optreden van Nick Cave and The Bad Seeds. Fantastisch toch!

Er wordt meer en meer gesproken over een Brusselse identiteit. Ik geloof daar ook in, zonder mij politiek te willen uitspreken. We zien als Brusselaars onze moeilijkheden, erkennen die ook en zoeken oplossingen, vaak binnen onze eigen kleine cocon, maar dat maakt het des te groter en hartverwarmend.

Ook al besef ik dat ik een nobele onbekende voor u ben, toch wil ik u graag bedanken , want samen maken wij van Brussel iedere dag een stad voor iedereen. Laten we ook in dit nieuwe jaar trots en solidair zijn.

Proost en fijne feestdagen!

Share