Categorieën
Duurzaamheid Reizen & Toerisme

Op bezoek bij de boer

Op zoek naar een mooi uitstapje tijdens je staycation in Brussel? Bezoek met het hele gezin een Brusselse boerderij en geniet daarna van lekker lokaal eten tijdens een gezellige picknick. De vzw Eatmosphere organiseert met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie vier gratis bezoeken onder de noemer #dagboer #jourfermier.

(c) Lies Engelen

​Toerist in eigen hoofdstad met als gids de boer(in). Zo zou je het boerderijbezoek kunnen omschrijven. De opzet is om de kloof tussen boer en burger te dichten en te laten zien waar je voedsel vandaan komt. En het blijft niet bij kijken alleen. Je mag ook je handen uit de mouwen steken en de landbouwer helpen.

Gezinnen zijn de primaire doelgroep. Steven Desair, bezieler van Eatmosphere: ‘Hoe vroeger onze kinderen snappen dat tomaten niet het hele jaar bloeien, dat boontjes niet aan de bomen groeien en chocomelk niet van een bruine koe komt, hoe beter.’

Op het programma staan vier landbouwbedrijven die agro-ecologische principes toepassen en die met de natuur en de kringloop mee produceren.

(c) Lies Engelen

Gratis reserveren, met de promotiecode #StaycationBXL, kan op de website van Mary Pop-in. Meer info over #dagboer #jourfermier vind je bij Eatmosphere.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.