Categorieën
Duurzaamheid

Word ambassadeur tegen voedselverspilling

Wil je thuis graag minder voedsel verspillen? De vzw FoodWIN geeft 15 Brusselaars de kans om ambassadeur te worden voor Food Waste Mission Brussel. De campagne, gesteund door Leefmilieu Brussel, biedt gratis workshops aan rond thema’s als verspillingsvrij koken, optimaal bewaren, goed plannen en slim kopen. Het streefcijfer is 30% minder voedselverspilling.

Loick Bekaert van FoodWIN legt uit wat de bedoeling van de campagne is. “We willen laten zien dat wie de juiste kennis heeft de hoeveelheid voedsel in zijn of haar vuilnisbak drastisch kan verminderen. Je kan voedsel bijvoorbeeld langer bewaren door het op de juiste plaats in je koelkast te leggen, want die is niet overal even koud. Het onderscheid kennen tussen de verschillende houdbaarheidsdata, of  koken met de minder bekende delen van groenten die je anders zou weggooien zijn ook goede tips.” 

Het traject loopt van september 2020 tot februari 2021. Als deelnemer ga je 9 verschillende uitdagingen aan, te beginnen met een nulmeting van je huidige verspilling. In praktische workshops verwerf je vervolgens kennis en competenties om voedselverspilling effectief te verminderen. Ervaren coaches zoals Steven Desair van de vzw Eatmosphere en de familie Nurtantio van boeken over Zéro Gaspi staan je bij met raad en daad, zodat je stap voor stap vooruitgang boekt. De resultaten van de actie vormen de basis voor een brede sensibiliseringscampagne voor alle Brusselaars.

Stel je kandidaat voor 31 augustus om een van de 15 ambassadeurs te worden via www.foodwastemission.be

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.