Categorieën
Brussel Actua Podium Reizen & Toerisme

Flower place

Een voluptueuze dame, gehuld in een verlepte bloemetjesjurk en voorzien van een bijbehorend Oostblokaccent, spreekt me aan in de buurt van het Brusselse Centraal Station. ‘Excuse, where flower place?’ Daar heb ik niet zo gauw van terug. ‘Flower place?’

‘Yes, nice flower place.’ Zo, dat vermindert meteen het aantal zoekresultaten drastisch. ‘I show’, zegt ze, en steekt de hand in eigen boezem. Uit bovenvermelde jurk haalt ze niet waar ik even aan gedacht had, maar een stuk van een doorweekt krantenartikel. Ze heeft het zo te zien warm gehad.

Op de foto bij het vochtige artikel kan ik nog net met enige moeite de Grote Markt onderscheiden, versierd met een bloementapijt, zoals dat om de twee jaar enkele dagen in augustus te bewonderen valt. Alleen is het nu geen augustus, niet die paar dagen, en bovendien net dat andere jaar.

‘Is not now’, verval ik in haar pidgin-Engels.
‘You not know?’ begrijpt ze. ‘OK, I ask other person.’

Het Bloementapijt is dit jaar afgelast door de coronacrisis. Het evenement wordt op op zaterdag 15 augustus vervangen door een klank- en lichtspel op de Grote Markt, dat ook te volgen is op Facebook Live (zie Facebookpagina Flower Carpet en website van Stay Safe Events).

Roger Delahaye schrijft stukjes. Een bloemlezing verschijnt in december in zijn boek ‘Stukjes metaal’.

Share