Categorieën
Duurzaamheid Sport

Petitie voor zwemvijver in het Neerpedepark

Alle sympathie voor Flow, het openluchtzwembad in Anderlecht dat er kwam dankzij het aanstekelijke enthousiasme van Pool is Cool. Maar het zwembad is piepklein en het is bovendien een tijdelijk project. Een openluchtzwembad in het Neerpedepark zou soelaas kunnen bieden.

De zwemvijver heeft al een bouwvergunning en een milieuvergunning, maar er is nog steeds veel lokaal protest tegen het project, aangewakkerd door de komende verkiezingen. Pool is Cool gelooft erin en roept op om de steunpetitie te tekenen, en wel om drie redenen:

  • Er is een schrijnend tekort in Brussel aan zwemzones en dan vooral natuurlijke zwemzones. Gelijkaardige projecten tonen de positieve impact op het welzijn van de bevolking. 
  • Leefmilieu Brussel is aan boord en ziet erop toe dat de openstelling voor het publiek geen schadelijk effect op het milieu zal hebben. Meer zelfs, het ontwikkelingsvoorstel bevat maatregelen om het plaatselijke ecologische evenwicht te verbeteren, zoals meer inheemse beplanting en bestrijding van invasieve soorten. De beschermingszone blijft behouden.
  • Brussel is een dichtbevolkte stad. Toegang tot natuur vlakbij komt alle Brusselaars ten goede.

Teken de petitie op de website van Change.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.