Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in beeld – mei 2024

Een stad haalt zijn identiteit uit diversiteit en tegenstellingen. Hoe beter hierover te reflecteren dan door verbanden die die kenmerken in beeld te brengen.

De stedelijke agglomeratie kan in de zomer een hitte-eiland worden. Aanplanten van groen kan dit tegengaan maar artificiële bescherming tegen zon heeft hierbij ook een functie.

De klare lijn van strips zijn in Brussel alom aanwezig in de openbare ruimte. Ook graffiti doorbreekt de grijsheid van het straatbeeld maar bij een opeenhoping van tags is die zuiverheid dan weer ver te zoeken.

Brussel Stad (Katrien_Pl)
Beurs
Beurs (Niels Hanssens)
Brussels, Belgium - 19 May 2024
Brussels, Belgium – 19 May 2024 (Dimitri Devuyst)
Brussels, 2024 (Bart Azart Street Photography)
L'empire des lumières
L’empire des lumières (Fabonthemoon)
God left the night light on … (ARDSA)

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Gebruik de hashtag #brusselinbeeld op Instagram. Via Flickr kan ook: maak een account aan, word lid van de BrusselBlogt-groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken elke maand een persoonlijke selectie.

Bericht aan de fotografen
Sinds enige tijd wijzigde Meta de wijze waarop met de hashtag wordt omgegaan wat maakt dat sommige foto’s niet worden getoond.
Om zeker te zijn dat hun foto’s in aanmerking komen voor de selecties die BrusselBlogt maakt melden fotografen die met Instagram foto’s delen met de hashtag #brusselinbeeld best eenmalig dat zij gebruik maken van de hashtag.
Fotografen van wie een of meer foto’s het afgelopen jaar werden opgenomen in een maandelijkse fotoselectie hoeven dit niet te doen.

Credits
Beurs (Niels Hanssens): Flickr-account (All rights reserved)
Brussels, 2024 (Bart Azart Street Photography): @bartdoetdestraat
Brussels, Belgium – 19 May 2024 (Dimitri Devuyst): Flickr-account (All rights reserved)
Brussel Stad (Katrien_Pl): @bruxselstratenstruinen
God left the night light on … (ARDSA): @ardsa_photography
L’empire des lumières (Fabonthemoon): Flickr-account (Some rights reserved)

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.