De beste bakker van Brussel

VT4 is op zoek naar de beste bakker van Vlaanderen. De vijf finalisten komen uit Lommel (Limburg), Erembodegem (Oost-Vlaanderen), Zoersel (Antwerpen), Sint-Idesbald (West-Vlaanderen) en Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant). Vanavond beslissen die kijkers in een spetterende live finale welke bakker met de eretitel gaat lopen.

Wie zou jij nomineren voor de titel ‘beste bakker van Brussel’? Waar koop jij het liefst je dagelijkse broodje Brussel en je zondagse koffiekoeken en taartjes? BrusselBlogt zocht in 2007 al eens eerder naar de resterende warme bakkers in de stad en maakte zich in 2005 al druk over de slechte kwaliteit van het gemiddelde broodje in Brussel.

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.
 • Pingback: Tweets that mention Brusselblogt » Blog Archive » De beste bakker van Brussel -- Topsy.com()

 • Anne

  De biologische bakker op de Lammerendriesstraat aan het Pinoyplein op de grens van Oudergem/Watermaal-Bosvoorde (metro Demey) is BY FAR de beste bakker die ik ooit gevonden heb.

 • Thijs

  Een goeie, laat staan, warme bakker vinden is géén gemakkelijke opgave in Brussel. Anderzijds zijn er honderden wannabe-bakkers te vinden die naar mijn gevoel allemaal hetzelfde deeg gebruiken om zowel hun sandwiches of brood te maken. Je zou haast denken dat ze allen bij dezelfde groothandel hun brood inkopen. Wattenbrood. Meestal te zout, veel teveel broodverbeteraar, géén variatie, etc. Sommigen kleuren hun brood bruin (jawel!!)… structuur is -op een paar graantjes na- idem aan het wit brood, enkel het kleur verschilt. Puur bedriegerij.

  Bon, gelukkig kan het ook anders. een tijd terug opende in de Sint-Katelijnestraat bakkerij Charli. Brood op artisanale wijze met gebruik van zuurdesem en echte boter. Helaas ook erg prijzig en de typische smaak van zuurdesem overheerst nogal.

  Ik had m’n hoop gesteld op de Bioshop in de Kartuizersstraat, maar die bleek nogal ijdel te zijn: droog, vrij kruimelig en veel te duur (+/- 4euro/brood). Een eindje verderop nabij het Bloemenhofplein bij Bonne Beurre valt de prijs en het brood goed mee. De Marokaanse patron is erg vriendelijk. Grappig is dat het brood haast altijd in een andere broodzak verpakt zit. Minpuntje zijn de openingsuren, deze zijn de laatste tijd nogal wisselvallig.

  Voor boterkoeken raad ik op zondag het broodkraam aan op de Zuidmarkt en anders door de week zijn er nog een aantal redelijk goeie bakkerijen in de buurt van het Anneessensplein.

  Tot slot nog een lijstje van bakkers waar ik af en toe langs ga:
  – Michel, Lakensestraat
  – Deneubourg-Baudet, Alsembergsesteenweg 402
  – Artisan, Alsembergsesteenweg

 • tom p.

  Wij gaan ook vaak naar Charly, maar volgens mij wordt enkel in het “natuurbrood” zuurdesem gebruikt. De granenbroden zijn gewoon met gist. (ook bij ons geen groot hart voor zuurdesembroden)
  En ik vind 3€80 voor een kwaliteitsbrood van 800 gr best nog redelijk. Bij Wittameyer zit je snel aan het dubbele (maar die hebben dan ook zalig lekker brood).

 • plum

  Ik ben van al dat gedoe af: ik heb een broodmachine. Altijd vers en voedzaam brood voor een interessant prijsje.

 • Ik ga al jaren bij de Teepot in de Kartuizers. Er is daar een onuitputtelijke keuze van verschillende soorten brood, haast allemaal lekker. Inderdaad : duur, maar je kan er dàgen smakelijk van eten.
  Daarnaast ga ik bij Bon Beurre, Yoessef spreekt met gemak 5 talen, zij het niet vlot, maar hij doet ongelofelijk zijn best. Koeken en frans brood zijn OK, patisserie weet ik niet.
  Natuurlijk is ook het olijvenbrood van Paul heel lekker, in de Kleerkopersstraat en aan de Anspach.
  Le Pain Quotidien heeft lekker stokbrood maar zijn koeken en sandwiches zijn meestal (voor mij toch)veel te zoet.

 • Eva

  Wij mogen ons echt gelukkig prijzen, want we wonen vlakbij de -volgens mij- beste bakker en banketbakker (annex chocolatier) van Brussel : Bevernaege in de Victor Hugostraat in Schaarbeek.
  Heerlijke broden aan schappelijke prijzen (2.20€ voor een groot 15 granen brood) en fantastische taart!!!

 • bartje

  Op de donderdagmarkt op het St-Gillisvoorplein staat ook meestal iemand met speciaal gekruide broden. Het brood met gedroogde tomaat is echt geweldig.

 • Sophie

  Leuke blog !
  Voor mij de beste bakker, wat het brood betreft, heerlijk, de zoetigheden (pasteis de nata en beignets) mogen er ook zijn, dat is Pastelaria GARCIA
  http://www.cityplug.be/fr/Bruxelles/HZBXUNRL_Restauration_Pastelaria-Garcia_extLink.html

 • Ik vrees dat de Beste Bakker van Vlaanderen verbleekt tov deze heren

 • bakker deweerdt op de waterloosesteenweg, om de hoek van de Parvis.

 • Bart Van den Branden

  Heb het geluk vlakbij Van Dender te wonen, aan Place Dailly – Leuvensesteenweg.
  Ze zijn super zowel in de klassieke bakkerij, patisserie, als in chocolaterie (niveau Marcolini).
  De prijzen zijn niet opgeklopt zoals Pain Quotidien of andere wat gehypte formules.
  Sinds kort zijn ze benoemd tot hofleverancier (enkel Wittamer is nog hofleverancier als patissier).
  Heb een keer meegemaakt dat er een volledige autobus japanners gedropt werd om allemaal met Herman Van Dender op de foto te gaan staan 🙂
  http://www.vandender.eu/