Categorieën
Resto, Café & Uitgaan WiFi in Brussel

Wifi on the road: Gecko

Ik ben een van die mensen die regelmatig op café zijn portable bovenhaalt. Niet dat ik allergisch ben voor conversatie, of geen 5 minuten mijn email kan missen (meestal krijg ik pas na een uur of 8 ontwenningsverschijnselen), maar het leven zit zo in mekaar dat ik soms thuis mag werken, en daar ik thuis geen terras, tap noch lieftallige vrouwelijke bediening heb, kies ik er daarom soms voor op een aangenamere plaats te gaan zitten terwijl ik mijn ding doe.

Ik ben dus ook de trotse bezitter van een laptop met WiFi (draadloos netwerk). Als je weet waar de goeie plaatsjes zijn, kan je dan zonder enige kabel (mits een goede batterij) op Internet. Goeie plaatsjes? Ja, want dat gaat enkel als er iemand in de buurt een WiFi router opgezet heeft met publieke toegang. Sinds een paar maand is dat iets waar ik sterk op let vooraleer ik mijn koffie of blonde Leffe bestel.

Een van mijn favoriete ‘ateliers’ is Café Gecko op het St.-Goriksplein. Ik ben normaal meer een St.-Katelijne-man, maar daar ben je qua draadloos netwerk in de Sahara, dus ik heb mijn terrein moeten verleggen. In de Gecko zit je gezellig te surfen terwijl je geniet van een chili con carne of een sandwichke, en als uw batterij het bijna voor bekeken houdt, dan mag je van de lieve mevrouw gewoon het stopcontact gebruiken. Super!

Share