Categorieën
Brussel Actua

Frie Leysen maakt plaats voor jongere generatie

Frie Leysen stopt na de volgende editie van het KunstenFESTIVALdesArts als artistiek leider van het festival. De opvolging aan het hoofd van het Brussels kunstenfestival wordt binnenshuis gezocht. Het duo Christophe Slagmuylder en Roger Christmann neemt de fakkel vanaf de twaalfde editie van Leysen over.

Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

 • Anciaux investeert in Brusselse cultuur
  Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (Spirit) gaat fors investeren in de culturele infrastructuur in Brussel. Vooral het Vlaams-Nederlands huis en het Flageygebouw vallen in de prijzen.

 • Brussel is de goedkoopste hoofdstad van Europa
  In vergelijking met de andere Europese hoofdsteden, is wonen in Brussel nog niet zo duur. Brussel komt uit een studie van het Europese makelaarsnetwerk ERA als goedkoopste hoofdstad uit de bus.

 • Fotografe Bettina Rheims: dicht op de huid
  Met ‘Bettina Rheims, Retrospectieve’ plaatst de Botanique een icoon van de moderne fotografie in het Museum. Meer dan honderd, vaak monumentale foto’s van de Franse fotografe gunnen ons een blik op haar controversiële oeuvre – van de opgezette dieren uit ‘Animal’ tot het vrouwelijk naakt uit ‘Chambre close’ en ‘Shanghai’.
 • Guy de exorcist: “Brussel is bezeten”
  Guy Vanderlinden is exorcist of duivelsuitdrijver, hij weet alles over bezetenheid. Ook Brussel is volgens hem bezeten.
Share