Categorieën
Resto, Café & Uitgaan WiFi in Brussel

Wifi Hotspots in Brussel

Oh ramp, oh ramp, oh katastroof. Twee van mijn favoriete Wifi (draadloos internet) cafés hebben er allebei de brui aan gegeven: in de Gecko geraak je niet meer op het netwerk in de buurt, en op Flagey is de Irisnet hotspot vlakbij café Belga vakkundig door vandalen op non-actief gezet. Blijft nu nog over: de Recyclart bij de Zavel, het Noordstation, de ‘Amour fou’ in Elsene en naar het schijnt de Jean Stas straat aan Louiza.

Er zijn er waarschijnlijk een pak meer, maar het is bijna niet te doen gans draadloos Brussel op mijn eentje in kaart te brengen. Daarom deze oproep:
Beste mede-Wifi’ers,
jullie die regelmatig on-the-road zijn met een WiFi portable in Brussel en de free hotspots kennen,
gelieve de Plazes.com launcher te installeren. Dit is een veilige, spyware-loze applicatie (Windows/MacOS X) die poogt te herkennen via welk netwerk u online bent, en u toelaat een adres te hangen aan Wifi hotspots en die dan allemaal te tonen op een kaart van Brussel.
Zo ziet de kaart er nu uit (dus we hebben nog veel contributies nodig):
Open Wifi hotspots in Brussel

Als jullie allemaal meehelpen, hebben we binnen de kortste keren een overzicht van een hotspot of 40 in Brussel en dan is er nooit eentje verder dan 2 km verwijderd. Wat een verademing, wat een luxe, wat een cafeïneverbruik! Het is niet voor mijzelf, het is voor mijn bereikbaarheid.

Share