Categorieën
Faits divers Shopping

Linguaspotting op de markt…

De reiger van ElseneTerwijl mijn wederhelft luidruchtig aan het bekomen was van een slaaptekort enerzijds en een décalage horaire van hier tot in Memphis, wou ik nog eens naar de markt van Elsene. De prachtige vijvers vormen het decor hiervoor, maar naast het decor ben ik altijd opgetogen met de veeltaligheid van deze stad die ook hier manifest aanwezig is.
Het begon reeds goed toen ik deze morgen in de lift in het Spaans werd verwelkomd door de Mexicaanse representatie in ons appartementblok. Ik was nog niet helemaal aan de vijvers en had al Pools en uiteraard Frans gehoord. Slenterend voorbij de kraampjes, volop genietend van het uitzonderlijk warme zonnetje, hoor ik nog Nederlands, Portugees, Italiaans, Amerikaans en echt Engels,… en naast deze moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik nog een aantal talen niet heb herkend.

Egyptische NijlgansVoor de Egyptisch Nijlgans, druk kwakend met zijn autochtone blanke tegenhanger, daarentegen is het zijn laatste dagje in open lucht alvorens de ophokregeling van kracht wordt. Volgens de website van het AFSCA-FAVV moeten ook in de Waalse gemeente Bruxelles, de vogels zoveel als mogelijk op hok. De Bruggelingen hebben daar een overdekte bestemming gevonden voor de prachtige zwanen, wat zal Elsene doen met zijn ganzen?

Ik had deze morgen kunnen blijven slenteren, en het terras van Café Belga was ook zeer verleidelijk maar kon het niet maken om eeuwig weg te blijven. Bij terugkomst heb mijn wederhelft dan maar in het Engels gewekt, en haar een contintaal ontbijtje gepresenteerd, alles vers van de markt.
12 uur in bed moet voldoende zijn ! 😉

Share